Важните при пътуването - травел джаджи
Важните при пътуването - травел джаджи
24.01.2011 г.
Публикувано в Топ 10
от: www.flickr.com
|
фотограф:  im Snell
Чакали сте месеци и най-накрая идва времето за мечтаното пътуване. Седмица по-рано правите списък на всички необходими неща, които да вземете в куфара - дрехи за топло и студено, тоалетни принадлежности, най-малко два чифта обувки, камера.... Екскурзията е неповторима, всичко върви по план - идилия. Не знам дали аз съм кърък, може и с вас да се е случвало, но винаги идва един момент (особено при по-дългите пътувания), в който няма как да не се ядосате за нещо липсващо в иначе старателно подредения куфар. Предлагам ви кратък списък от 10 джаджи, които не трябва да забравяте. Идеални са за подарък и ако половинката ви е травъл маниак
 
Швейцарско ножче с USB
от: www.swissarmy.com
|
фотограф:  

Джаджа, която всяко пътуващо момче трябва да има в багажа си. Многофункционалното ножле на швейцарската армия този път е оборудвано освен с добре познатите старомодни ножички, пиличка и отвертка и с електронни инструменти като USB устройство и LED фенерче с до 18000 MCD.

Пречиствател за вода
от: www.steripen.com
|
фотограф:  

Независимо дали пътувате до екзотични места, правите поход в планината или просто сте се отделили от утъпканите пътеки и се намирате в средата на нищото – трябва ви нещо, което да гарантира, че водата, която пиете, е чиста (най-малкото, което може да ви се случи, е да си докарате една силна диария). Steri Pen са разработили мини уред с невероятни показатели – почиства 0,5 литра вода за 48 секунди (WoW!) и тежи само 105 грама. Използва две стандартни батерии, а цената си заслужава!

Комплект за първа помощ
от: /www.adventuremedicalkits.com
|
фотограф:  

Не тръгвайте да завладявате света без аптечка – може да ви трябва по-често, отколкото си мислите. Ултралекият и непромокаем комплект е предназначен за всички авантюристи – независимо дали се спускате с каяк, карате колело в планината или просто пътувате, бъдете сигурни, че винаги ще помогне за вашата безопасност и няма да натовари багажа ви. Оборудван е с превръзки, стерилни ръкавици, тиксо, безопасни игли, средства за обработка на рани и лекарства.

Quick Pod
от: www.quikpod.com
|
фотограф:  

На всички се е случвало – обикаляте с гаджето и постоянно търсите хора, които да ви направят обща снимка. Стативите са тежки и неудобни и естествено сте решили, че такова чудо не ви трябва. Quick Pod имат иновативно решение на проблема – само закачете апарата си на края на Pod-a, нагласете телескопичната дръжка на нужната дължина и снимайте без помощта на непознати. И тежи само 100 грама!

Hydra Duo
от: www.quirky.com
|
фотограф:  

Имате проблем с избора и не знаете каква напитка да си вземете на излет или за дълго пътуване с кола. Ако нямате място в багажа за две, Hydra Duo е добро решение. Шишето има две камери, които да напълните с течност по избор (уиски с кола например), прозрачни са и са снабдени с двоен капак.

Хубаво яке, което да ви пази в студа
от: www.scottevest.com
|
фотограф:  

Отивате в планината, излиза вятър, почва да вали = измръзвате.
Scottvest предлагат дълго, леко и водоустойчиво яке, което е толкова компактно, че можете да го използвате и като възглавница. И е с цели 17 джоба! (сред които - специално пригодени за лаптоп (15,4), iPod и iPhone)

Джобен душ
от: www.seatosummit.com
|
фотограф:  

Идеален, ако сте на къмпинг или на някой фестивал. Трябва само да го напълните с вода и закачите на дърво, за да се изкъпете. Побира до 10 литра вода, достатъчни за 7-минутен душ. Резервоара е направен от тънък черен материал, който абсорбира слънчевата светлина.

USB батерии
от: www.usbcell.com
|
фотограф:  

Работят като обикновени акумулаторни батерии, но можете да ги заредите във всеки USB порт. И то безброй пъти! Спестяват средства и спомагат за опазване на околната среда.

Джобна кафе машина
от: www.handpresso.com
|
фотограф:  

Ако за Вас животът без кафе не е живот, то има решение. Handpresso предлагат компактна кафемашина с размери 22 x 10 x 7 см и тегло по-малко от 500 гр. Продава се с удобна чанта, две чаши и кутии за кафе и захар.

Универсално зарядно устройство
от: www.igo.com
|
фотограф:  

Зарежда включен и изключен – почти всичко! Вътрешната батерия на iGo е готова да осигури енергия за вашия компютър, iPod или фотоапарат докато сте на път, на плажа, в самолета.

Creative Commons License
Важните при пътуването - травел джаджи by Виктор Великов is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Bulgaria License.


Етикети