10 романтични места
10 романтични места
21.01.2011 г.
Публикувано в Топ 10
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Graham
Оказва се, че да пишеш за романтиката не е никак лесно, да не говорим пък, че за всеки тя означава нещо различно...Все пак, с тази уговорка, нека започнем нашето пътешествие из нейните дебри...
 
остров Миконос, Гърция
от: flick.com
|
фотограф:  Flipao

Накъде без гръцките острови? Наблизо са, на практика почти всеки може да си позволи да им се наслади – няма визови усложнения, няма предварително планиране и скъпи самолетни билети, само спонтанност, чар и красота. Безкрайни плажове, лежерност, времето е спряло. А и нали Афродита е гъркиня все пак. Едни от най-добрите хотелски комплекси са именно на Миконос. Предайте се на завладяващото чувство, че на света сте останали само Вие и любимия човек...

Маракеш, Мароко
от: flick.com
|
фотограф:  placid casual

1001 нощи...Не, не сериалът. А приказките. Спомняте ли си ги? Тези, с които Шехерезада омайва като истинска магьосница своя владетел Шахриар с безброй приказки и в тях неизменно се появяват красивите младеж и девойка, които се влюбват един в друг и преодоляват всички пречки по пътя си. Градът,с който се свързват тези приказки, е Маракеш. Екзотиката е неповторима – укротители на змии, фокусници, улични актьори, музиканти, разказвачи на приказки, аромат на непознати подправки, тайнственост, гадатели, които няма да забравят да Ви предскажат щастливо бъдеще – истински празник за ума и сетивата.

Париж
от: flick.com
|
фотограф:  Jamie Henderson

Класика в жанра, няма две мнения по въпроса. Да предложите брак на Айфеловата кула, оставяйки целия Париж в краката на любимата, да се почувствате отново деца в Дисниленд или пък да поплавате по Сена, да усетите магията на Монмартр и на Ру де Риволи, да се потопите в красотата на Лувъра и Версай...А Шанз-Елизе? Мулен Руж? Лидо? Париж е град, който всеки трябва да посети поне веднъж в живота си!

Ню Йорк
от: flick.com
|
фотограф:  Eddy

През последните години жените са обсебени от един сериал, който, отгоре на всичко, не е дори турски! „Сексът и градът”. Колко ли конкурса са обявени, за да бъдат намерени двойнички на четирите героини и колко ли жени мечтаят оттогава да се разходят по Пето авеню, да се насладят на разходка с карета в Сентръл Парк или да покарат кънки в известния център „Рокфелер”. Ню Йорк предлага всичко това, че и още – посетете някое шоу на Бродуей, хванете феробота до Стейтън Айлънд, насладете се на артистичния дух на „Сохо” или „Гринуич Вилидж”, а после вечеряйте в някой романтичен ресторант с изглед към Статуята на свободата. Не забравяйте също, че на другата сутрин Ви очаква изненада – ден за шопинг, в Ню Йорк няма как да избягате от това удоволствие.

остров Хаймън, Куинслънд, Австралия
от: flick.com
|
фотограф:  Ed Yourdon

За другите не знам, но аз винаги ще свързвам Австралия с една любовна история – тази на Меги и Ралф. „Птиците умират сами”, драма, красота, фатализъм, невъзможност, любов. Оставяйки настрани това, Големият бариерен риф е едно от чудесата на света – кристално чисти води, секваща дъха гледка, недостижим за въображението, защото човешкото съзнание не е способно да изгради толкова красота...Насред Коралово море е частният остров Хаймън, превърнат в един от най-луксозните курорти в света, където можете да се откъснете от всички и всичко и, наслаждавайки се на залеза, да разберете какво е да си „на самотен остров с любимия”.

Венеция
от: flick.com
|
фотограф:  gnuckx

Венеция отдавна е призната за столица на романтиката и вероятно вече е дотолкова известна на всеки, че не може да се каже нищо ново за нея. Но все пак, когато погледнете любимия човек в очите, докато гондолата, с която се носите по Канале Гранде се полюшва бавно, а лодкарят пее нежно само за Вас, може би ще преоткриете смисъла на романтиката. И побързайте – Венеция потъва всяка година с по няколко сантиметра, а не бива да изпуснете възможността да се разходите, хванати за ръце, по тесните улички сред безбройните канали и мостчета. Превърнете Моста на въздишките от място, където затвотниците за последен път виждали светлината и въздишали, в място, което ше свързвате само с въздишки от щастливо споделена любов.

Прованс, Франция
от: flick.com
|
фотограф:  funkyflamenca

Пияни от любов...Този район на Франция е точно за Вас. Ако търсите уют, топлина и хубаво вино пред камината – това е мястото. А пред погледа Ви ще се простират Алпите, Средиземно море и река Рона, създаващи неповторимото усещане, че се намирате на най-прекрасното място в света.

Япония, петте езера на Фуджи
от: flick.com
|
фотограф:  Agustin Rafael Reyes

Япония е страна, в която думата „чест” означава много. Да се каже просто, че тук културата е различна, е твърде малко. Тук е друга планета! Кавагучи, Мотосу, Яманака, Шоджи и Сайко са петте езера, образували се вследствие изригването на Фуджи. При малко желание, екстремен дух и упоритост, можете да стигнете до върха на свещената планина – предлагат се водачи, които ще Ви помогнат да го направите, а заобикалящата Ви красота ще бъде Вашето вдъхновение. Страната на изгряващото слънце е идеалният символ за началото на всяка връзка.

Виена
от: flick.com
|
фотограф:  Davide Galli

Малко старомодна романтика от родината на валса. Но това не е всичко, което столицата на Австрия може да предложи...Тук думата „завинаги” звучи различно. Особено, когато е казана пред вековни постройки като дворците Шьонбрун, Хофбург и Белведере. А ако чуете хилядите любовни истории, свързани с управляващите Австро-Унгария династии, ще разбете какво е въздействието на този град върху хората. Тук изкуството и изяществото са на почит – театри, опери, музеи...Дори само музиката на Моцарт и Щраус, чута в „Музикферайн” – най-добрата концертна зала в света, ще накара Вашата половинка да се почувства неповторима.

Лас Вегас
от: flick.com
|
фотограф:  Edvydas Cicenas

Да не забравяме все пак, че любовта все води донякъде и в повечето случаи, ако сте късметлии ( или точно обратното) това „някъде” е бракът. Какво по-удобно място да се отдадете на романтичния порив да предложите на половинката си? Градът на греха ще Ви предразположи да сте луди, диви и опасни! Нима това е толкова лошо?

Ниагара
от: flick.com
|
фотограф:  Corey Balazowich

Предствете си величието на природата, изсипващо се под формата на тонове вода, падащи от почти 60 метра височина, представете си градовете-близнаци от двете страни на водопада – Ниагара Фолс в Канада и Ниагара Фолс в САЩ, които сякаш се стремят да се слеят в незабравима целувка, но никога няма да успеят. Направете го вместо тях!!!

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
10 предложения за романтичен меден месец

Creative Commons License
10 романтични места by Василиса Вълкова is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Bulgaria License.