10 предложения за романтичен меден месец
10 предложения за романтичен меден месец
18.01.2011 г.
Публикувано в Топ 10
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Ed Yourdon
Всички искаме медения ни месец да е специален, уникален и незабравим. Но как и къде да изразите любовна си, непосредствено след като сте казали голямото „Да”? В тропиците, в дивата пустиня или в някой град.... Всъщност уникална рецепта за изключително пътешествие с любимия човек не съществува, всеки би избрал според личните си предпочитания. Предлагам Ви списък с някой от най-романтичните кътчета на земята, които да Ви дадат идея къде да създадете безценни спомени за цял живот
 
Рим
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Intel Free Press

Говорейки за романтика, стигаме до Рим. Тук във въздуха наистина има и малко магия, въпреки тълпите туристи и забързания градски живот. Във Вечния град ще намерите приказни градини, празнични фонтани, класическа митология... Не забравяйте да хвърлите монета през рамо.

Норвежките фиорди
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Kenny Louie

Изглежда наистина странно, но тези смайващи погледа фиорди са вечно пренебрегвани! Великолепието, недокоснатата красота, нестихващият чар и романтичната магия правят тези просто зашеметяващи шедьоври на природата врата към вечното блаженство. Повярвайте, след като видите екстравагантното им величие няма да искате да си тръгнете...

Транссибирска железница
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Kamil Porembiński

Търсите Незабравимия меден месец? Лесно е, необходимо е „само” да предприемете едно от най-големите пътувания в света. Вярно, липсва блясъка на Малдивите, но със сигурност ще имате по-добри истории за разказване, отколкото ако прекарате две седмици в бездействие на плажа.

Сафари в Африка
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Kopp-Delaney

Никога, ама никога няма да забравите срещите си лице в лице с рязярените диви животни или измъченото пропряване на път в джунглата на Кения или Зимбабве. За тези от Вас с по-слаби сърца препоръчвам по-спокойните резервати на Кения и Танзания.

Санторини
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Wolfgang Staudt

Разходка по черен пясък, плуване във вулканични минерални извори, посещение на древни селища – това е Санторини. Вечерята в ресторант, кацнал на хълм на 300 метра над Егейско море и гледката на залязващото над водата слънце наистина си заслужават пътуването.

Остров Бора Бора, Таити
от: www.flickr.com
|
фотограф:  SF Brit

Този полинезийски остров е Рая на земята – тюркоазено сини води, бял пясък, тропични хълмове. Тук можете да откриете себе си в компанията един на друг, изгубени във времето завиниги.

Планината Шуангшан, Китай
от: www.flickr.com
|
фотограф:  miquitos

Искате да плувате в море от облаци и да се изгубите в свят, който изглежда като „изваден” от „Властелинът на пръстените”. Няма по-прекрасна гледка от тази! С изолираното си спокойствие и магическата си аура, Жълтата планина е различно от всички други място.

Сидни, Австралия
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Pavel Sigarteu

Да, тропиците са страхотни, отдалчената Жълта планина може да бъде зашеметяваща, Санторини е романтичен, ако още не сте намерили това, което търсите, то Сидни може да се окаже перфектното място за един луд меден месец

Европа на колела
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Francesco Pappalardo

Не е нужно да ограбите банка, за да получите крайна роматика. Обиколна на Европа на колела е добро решение за евтин меден мецес – разнообразието на географията, съчетано с не по-малко разнообразната гама от градове означава, че за около 50-тина евро на ден може да отидете, където ви душа иска.

Мавриции
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Stuart Richards

Не случайно този чуден остров е на пъво място в почти всички подобни класации – предлага невероятен избор от неща, които просто ще Ви грабнат ума и сърцето. Бели плажове, сини лагуни, планини, природни резервати, паркове с диви животни, тук има всичко, за което мога да се сетя.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
10 романтични места

Creative Commons License
10 преложения за романтичен меден месец by Виктор Великов is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Bulgaria License.