Топ 10
10 безопасни дестинации
02.02.2011 г.
Публикувано в Топ 10
от: www.flickr.com
|
фотограф: José Luis Mieza
Масови безредици, танкове, горящи сгради, преобърнати коли, телени заграждения. Това е обичайно за Кайро в последните дни. Подобно бе и положението в Тунис от края на 2010 и началото на новата година. Ще мине време, докато ситуацията се успокои, а междувременно туроператори в България заявяват, че засега няма да връщат пари за вече заявени пътувания до Египет. Вярно, напускането на дома винаги крие някакви рискове – дали от народни бунтове или природно бедствие - никога не може да бъдете напълно сигурни. За някои това може и да крие някакъв чар, но за повечето туристи нарушаването на почивката им си е истински кошмар. Именно за тях, търсещите максимална сигурност, предлагам кратък списък с държави, славещи се като едни от най-безопасните за посещение.
прочети повече
 
10-те най-красиви замъка в Европа
30.01.2011 г.
Публикувано в Топ 10
от: www.flickr.com
|
фотограф: Tambako The Jaguar
Било време, когато високите каменни стени и укрепленията били необходими за защита от чужди нашественици. Но времената се сменили, а с тях и начинът на живот, и замъците започнали да се използват за резиденции - дали отражение на романтичните представи на владетел, живеещ в приказен свят или обиталище на някой деспот, днес те са пазители на очарованието на отдавна отминали епохи. Някога достъпни само за елита на обществото, сега замъците пливличат хиляди туристи годишно, търсещи красотата, останала скрита за техните предци.
прочети повече
 
Най-добрите дестинации за 2011 - част I-ва
26.01.2011 г.
Публикувано в Топ 10
от: www.flickr.com
|
фотограф: Tambako The Jaguar
2010 година вече е зад нас и идва време да помислим какво ще посетим през новата 2011. Представям ви списък с идеи за места, които си заслужават да бъдат видени (ако вече не сте били там, разбира се, но и не забравяйте, че красотата не може да бъде оценена в целия й блясък от първия път, така че е нужно повторение).
прочети повече
 
Важните при пътуването - травел джаджи
24.01.2011 г.
Публикувано в Топ 10
от: www.flickr.com
|
фотограф: im Snell
Чакали сте месеци и най-накрая идва времето за мечтаното пътуване. Седмица по-рано правите списък на всички необходими неща, които да вземете в куфара - дрехи за топло и студено, тоалетни принадлежности, най-малко два чифта обувки, камера.... Екскурзията е неповторима, всичко върви по план - идилия. Не знам дали аз съм кърък, може и с вас да се е случвало, но винаги идва един момент (особено при по-дългите пътувания), в който няма как да не се ядосате за нещо липсващо в иначе старателно подредения куфар. Предлагам ви кратък списък от 10 джаджи, които не трябва да забравяте. Идеални са за подарък и ако половинката ви е травъл маниак
прочети повече
 
10 романтични места
21.01.2011 г.
Публикувано в Топ 10
от: www.flickr.com
|
фотограф: Graham
Оказва се, че да пишеш за романтиката не е никак лесно, да не говорим пък, че за всеки тя означава нещо различно...Все пак, с тази уговорка, нека започнем нашето пътешествие из нейните дебри...
прочети повече