Екскурзия до Рим - 5 джелато точки
Екскурзия до Рим - 5 джелато точки
10.02.2020 г.
Публикувано в Почти Полезно
от: https://flickr.com
|
фотограф:  Matt Acevedo
Никоя екскурзия до Рим не е изцяло приключила без да опитате джелато - италианската версия на сладолед. Джелатото е култура и любов в Италия, без значение от сезона.
 
Ако се чудите къде да откриете най-доброто джелато по време на вашата екскурзия до Рим , то този списък ще ви помогне.
1. Otaleg
Това място предлага изцяло естественото джелато. Бавния процес на приготвяне и внимателен подбор на съставките са превърнали това място в специална точка. Тук качеството се предпочита пред количеството, което води до изключителен вкус. Манго с чипс от тъмен шоколад, гръцки шам-фъстък или яйце с вино Марсала са само част от вкусовете, които ще помните дълго.

2. Neve di Latte
Тази джелатерия ще откриете на две локации, една в близост до Музея за съвременно изкуство и архитектура и една в квартал Прати. Можете да се наслаждавате на джелото приготвено с натурални съставки. Мястото предлага модерен, минималистичен дизайн и експлозия от вкусове.

от: https://flickr.com
|
фотограф:  Caribb

3. Punto Gelato
Това е идеална дестинация за любителите на шоколада! От най-тъмния шоколад, направен от венецуелски какаови зърна, до кремообразен млечен шоколад смесен с лешникова паста.
В Punto Gelato ще откриете необичайни и креативни комбинации като биволско мляко с розови чушки и джелато с аромат на борова гора.
от: https://flickr.com
|
фотограф:  An Mai

4. Giolitti
Смята се, че е най-старият магазин за джелато в Рим, създаден през 1890 г., Gelateria Giolitti е фантастичен вариант за джелато в близост до Пантеона и фонтана Треви.
Тук винаги има опашка, но си струва да изчакате да опитате истински впечатляващите вкусове, които се предлагат.

5. La Gourmandise Gelateria
Изкуство в фунийка, така бихме могли да опишем това място. Смела комбинация от аромати и висококачествени съставки са в основата на екстравагантните вкусове.
Джелатото е занаятчийско и задължително трябва да опитате фреголино с аромат на хвойна, пасиран плод с аромат на зелен чай, джинджифил с ванилия, и мащерка и лимонов крем.
Това е мястото къде да опитате веган и безглутеново джелато.Етикети
|