Екскурзия до Лондон - една от най-задъханите световни столици
Екскурзия до Лондон - една от най-задъханите световни столици
29.01.2020 г.
Публикувано в Почти Полезно
от:
|
фотограф: 
Стане ли дума за столицата на Великобритания, лондончани обичат да цитират британския поет Самюел Джонсън: „Когато някой е уморен от Лондон, той е уморен от живота.“ Със своите над 7 милиона жители, огромен поток туристи и отдавна играещ ролята на изключително важен културен център, това е един от най-динамичните и значими градове в световен мащаб.
 
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Gerrit Hofmans

За да разгледате добре основните културно-исторически акценти на подобен космополитен град, трябва да си отделите поне няколко дни за екскурзия до Лондон. Чудесен вариант е да имате около седмица.
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Geoff Henson

Добра идея е да си вземете карта за градския транспорт, която покрива както автобусните линии, така и метрото, което е първото в света и историята му започва през 60-те години на XIX век. По време на вашата екскурзия до Лондон не пропускайте да се повозите и на някой от емблематичните червени двуетажни автобуси. Може бързо да се запознаете с много от главните забележителности на града и благодарение на разходката с корабче, което минава покрай тях по река Темза.
от: www.flickr.com
|
фотограф:  René

Няма как да пропуснете най-известните икони на Лондон, присъстващи в почти всяка реклама на града и на Великобритания като цяло - Тауър бридж, Уестминстърското абатство, където се короноват британските монарси от XI век насам, Уестминстърския дворец, помещаващ двете камари на парламента, над който се издига 96-метровата кула с Биг Бен. Ако отидете на екскурзия до Лондон през август и септември, със сигурност трябва да посетите Бъкингамския дворец, който е кралската резиденция - това са двата месеца от годината, когато кралицата отсъства и може да се докоснете по-отблизо до знатното семейство. За любителите на историята може би най-интересно ще е посещението на Тауър, който е служел за толкова различни неща през вековете – от зловещ затвор и място за екзекуции до кралска съкровищница днес. Най-хубавото място, от което можете да видите британската столица в нейната цялост и динамичност, е най-голямото виенско колело в Европа - Лондонското око.
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Gerrit Hofmans

В Лондон ще откриете и едни от най-популярните музеи в света. Не пропускайте да се изправите лице в лице с египетски мумии в Британския музей, да поздравите восъчните близнаци на известни личности в Музея на мадам Тюсо, както и да посетите Тейт Модерн - една от най-престижните галерии за модерно изкуство.