Мадрид - слънчевото сърце на Испания
Мадрид - слънчевото сърце на Испания
11.06.2015 г.
Публикувано в Почти Полезно
от: www.flickr.com
|
фотограф:  cpcmollet
Създадената през IX век столица на Испания е едно от най-усмихнатите, интересни, богати на култура и живот места, на които може да попаднете в Европа. Страхотни музеи, красива архитектура, спокойни добре поддържани паркове и разнообразен нощен живот - Мадрид предлага забавления за всякакви вкусове и интереси.
 
от: www.flickr.com
|
фотограф:  José Luis VegaДните от Вашата екскурзия до Мадрид зависят изцяло от това какъв тип турист сте, но ако искате да разгледате наистина добре и искате да видите поне трите основни музея в града, един уикенд надали ще е достатъчен. Най-добре останете между три и пет дни. Така ще имате възможност да се насладите на спокойствие на новите впечатления. Хубаво е, че доста от обектите, които е препоръчително да посетите, са с дълго работно време и това ще Ви даде доста свобода.

от: www.flickr.com
|
фотограф:  Eloy RodriguezБезспорно най-внушителната сграда, която може да видите по време на екскурзия до Мадрид, е Кралският дворец – най-голям по площ в Европа, разполагащ с огромни ценни колекции от артефакти. След като се насладите на декорирания му с мрамор, махагон и фрески интериор, излезте на Пласа де Ориент. Разходете се из алеите на градините там и разгледайте спомена за отминалите времена в лицата на статуите на испанските крале. Незабравимо архитектурно преживяване ще Ви донесе катедралата „Света Богородица от Алмудена“, в която се съчетават неоромански стил, неокласика, неоготика, като в интериора се стига дори до попарт. На Пласа Майор, видял както кръв, така и празненства през вековете, може да пийнете кафе сред най-известния образ на града пред света. Оттам лесно ще се озовете на намиращия се близо площад „Пуерта дел Сол“. На него е нулевият километър, откъдето се измерват пътните разстояния в цялата страна и няма да сгрешите, ако кажете, че сте били в центъра на Испания, защото буквално географски е съвсем така. „Сибелес“ пък е площадът на дворците и ще Ви впечатли с красивата неокласическа и готическа архитекура.

от: www.flickr.com
|
фотограф:  SerapicМузеите са особено забележителна част от града, която е почти задължителна за любителите на изкуството. Особено трите богати и известни арт музея, които образуват т. нар. „Триъгълник на изкуството“ – „Прадо“, „Кралица Мария“ и „Тисен-Борнемиса“.

от: www.flickr.com
|
фотограф:  Marcos RiveroАко сте решили да направите по-дълга екскурзия до Мадрид, добра идея е да си купите Madrid Card. Тя Ви дава безплатен достъп до 40 от музеите в града, включително до трите от „Триъгълника на изкуството“, а също и получавате отстъпки в някои ресторанти, нощни клубове и други популярни места. Освен това няма да Ви се налага да чакате на досадни опашки. Може да си купите такава с различна продължителност – важащата един ден струва 47 евро, важащата два дни – 60 евро, за три дни – 67 евро, а за пет дни – 77 евро. Просто си преценете добре времето и местата, които искате да посетите, за да знаете дали ще Ви е по-изгодно с тази туристическа карта или без нея.