Барселона - най-трудната за необичане
Барселона - най-трудната за необичане
06.01.2011 г.
Публикувано в Любопитно
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Wolfgang Staudt
Да я облечеш в думи е невъзможно…Изправена пред белия лист, потънала в спомени, как да я опишеш? Как да измериш очарованието на този град в брой катедрали, в дължина на плажовете или в числото на пътниците, преминали през международното й летище???
 
Как да предадеш вълнението, което те е завладяло от първия ден, когато си бил там и още е в теб? Да обясниш магията, чувството за свобода, пулсът на Средиземноморието, сливането с града?
Барселона….

Тук всеки е добре дошъл, и, повярвайте ми, това не е просто клише, казано ей-така, между другото. Ще се убедите сами в това още в първия миг, когато стъпите в рамките на този прекрасен град. Усмивките на каталунците ще Ви следват навсякъде, а веселите им очи, обещаващи топъл прием и готовност да Ви помогнат, няма да се отделят от Вас.
от: www.nikolatomovic.com
|
фотограф:  Nikola Tomovic

И когато се върнете назад в мислите си, ще разберете, че именно това е, което ще Ви привлича отново и отново в този приказен град...Не Саграда Фамилия и не паркът „Гюел”, не неизброимите шедьоври на неповторимия Гауди и не грандиозният стадион „Камп Ноу”, а хората и настроението, което те носят. И начинът, по който сте се чувствали тук. И спокойствието, което усещате под каталунското слънце. И тръпката, която преминава през тялото Ви, когато пулсът на града стане част от Вас.
от: morbcn.com
|
фотограф:  MorBCN

Каквото и да се каже за столицата на Каталуния, все ще е малко. Тук има всичко за всеки и това „всичко” е по много . Обичате архитектурата? Бари Готик ще ви посрещне със своите внушителни и разнородни сгради. Фенове сте на футбола? Моля, няма по-внушителен стадион от „Камп Ноу”. Не можете без нощен живот? Ресторантите, баровете и дискотеките са на една ръка разстояние. Плаж? Разбира се! Барселонета и Марбея са едни от най-добре устроените плажни ивици в цял свят. Жадувате да видите нещо различно? Заповядайте – пред очите Ви Магическите фонтани ще сътворят чудеса. Искате ден, посветен на музеите? Един ден няма да Ви стигне – Музеят за национално изкуство на Каталуния, Морския музей, Музеят на Пикасо, на Миро, Египетският музей, тези на восъчните фигури, на еротиката, на шоколада, на...И още, и още, и още...И ще се чудите как да отделите време, за да не пропуснете да видите комплекса „Испанско село”, Акваруима, Зоологическата градина, площадите „Каталуния”, „ Испания”, „Реал”... И паметника на Колумб, и Порт Вел, и подвижната улица-мост ”Rambla del Mar”, и многоцветната „Ла Рамбла”, и Катедралата, и впечатляващата кула „Torre Akbar”...И увеселителния парк „Тибидабо”, и идейния „Гюел”, и символите на Гауди – „La Pedrera” ( в архитектурата на която няма нито един прав ъгъл) и „Casa Batllo”…

И навсякъде ще си струва отделеното време...И навсякъде ще искате да се върнете и да останете поне още миг...
И този миг ще остане завинаги в сърцето Ви...
Ще остане Барселона...

Creative Commons License
Барселона - най-трудната за необичане by Василиса Вълкова is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Bulgaria License.