Венеция - плаване с гондола из вековете
Венеция - плаване с гондола из вековете
12.09.2017 г.
Публикувано в Любопитно
от: www.flickr.com
|
фотограф:  PhotoArt Images
Романтична до невъзможност, носеща престижни имена като „Кралицата на Адриатика“, „Най-спокойната“ и „Градът на любовта“, Венеция често е обявявана за най-красивия град в Италия, а и в света.
 
Италианската красавица Ви кани на вълнуващо плаване из вековете през нейните почти 180 канала. Ако решите да сте един от 15-те милиона щастливци, които всяка година поемат на това плаване из дворци, пищни карнавали и фестивали, има някои емблематични неща в града с 15-вековна история, с които задължително трябва да се запознаете.
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Kcirtap Yam(BATH)2017

Как да се разходите най-сполучливо из историята на Венеция? По каналите, разбира се. Те са артериите, чрез които градът живее толкова столетия.
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Margo, just Margo ...

Нека в началото на пътешествието Ви бъде Канале Гранде – най-голямата и известна транспортна артерия в града. Благодарение на Големия Канал ще минете покрай прекрасни архитектурни паметници – над 170 сгради, датиращи от XIII до XVIII век, които разказват различни вълнуващи истории.
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Charles W. Bailey Jr.

Ще стигнете и до площад „Сан Марко“ – самото сърце на италианския град. Там ще сте забиколени от красиви, важни сгради с изящна конструкция и от множество дружелюбни гълъби. Ще имате възможност да усетите стъпките на толкова велики хора, които са били в града – от кафене „Флориан“, посещавано от Гьоте и лорд Байрон, до украсените с творби на Тициан базилика „Сан Марко“ и Дворец на дожите.
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Christophe Faugere

Няма как да пропуснете и един от най-известните символи на Венеция, обединяващ в себе си истории за отчаяние и любов – Моста на въздишките. Видите ли го, ще усетите тъгата на осъдените на изгнание, напускащи завинаги града, плаващи под моста. Но ако сте влюбени и сте с обичания човек, още по-добре! Целунете го пред моста и може би ще се сбъдне легендата, че ще останете вечно заедно.
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Brent Mooers Photography

Искате ли цветен и динамичен културен живот? Венеция е идеалното място, особено ако се озовете в града по време на прочутия карнавал с пищни маски и костюми. Градът може да Ви зарадва и с най-стария международен филмов фестивал в света и присъствието на редица звезди.
от: www.flickr.com
|
фотограф:  Bent Inge Ask

Вслушайте се в разказите на гондолиерите и си представете хората, обитавали някога красивите здания на този град, включен целия в списъка на ЮНЕСКО заради безценното наследство, което пази. Усетете ритъма на града, родил велики личности като Вивалди, Марко Поло и Албинони. Полюбувайте се на изобилието от разкош сред множеството дворци, музеи и красиви изделия от дантела и известното венецианско стъкло. Хванете водния градски транспорт или някоя от ръчноизработените гондоли и поемете на чудно пътешествие из красивата венецианска история!