Начало
Кула от черепи в Ниш - Челе кула
28.07.2011 г.
Публикувано в Любопитно
от: www.andrey-andreev.com/
|
фотограф: Андрей Андреев
Годината е 1809. Руско-турската война (1806 -1812 год.) е подновена след кратко примирие, а с нея и военните действия на сърбите срещу Високата порта. Въстаниците вече са отказали преговори с Цариград и обвързват изхода от борбата си за независимост със сблъсъка между двете империи.
прочети повече
 
Забележителностите на Рим - част IV - Пантеонът
14.07.2011 г.
Публикувано в Любопитно
от: www.flickr.com
|
фотограф: Pyno Moscato
Пантеонът бил построен от Марк Випсаний Агрипа, римски консул, пълководец, приближен на император Август и негов зет. Издигнали го за две години - между 27 и 25 г. пр. Хр., в чест на победата над египетската царица Клеопатра и нейния любим Марк Антоний в битката при Акциум от втори септември 31 год. пр. Хр. Силно пострадал в големия пожар от 80 год. – травертинът, който широко се използвал в по-ранните римски сгради се напуквал лесно от огън. С възстановяването му се заел император Домициан, но сградата изгоряла отново в 110 год., ударена от мълния.
прочети повече
 
Просто Андрей
03.07.2011 г.
Публикувано в 20 Снимки
от: andrey-andreev.com
|
фотограф: Андрей Андреев
„Задъхваш се. И мислиш. Няма спиране. До края на света”
прочети повече
 
Европа в черно
02.07.2011 г.
Публикувано в 20 Снимки
от: vanja.gavric.org
|
фотограф: Vanja Gavrić
Черно и бяло. Или сиво по-скоро, в милион нюанси. Седя и ги гледам, опитвам се да отгатна цветовете. Очите, уж е точно за тях работа, а са безпомощни. Въображение трябва и мисъл бърза. И оживява, по-истинска даже, пък в черно.
прочети повече
 
Известните за Рим
29.06.2011 г.
Публикувано в Любопитно
от: www.flickr.com
|
фотограф: Alexander Steinhof
Рим…Вечният град! Каквото и да кажем за него, никога няма да бъде достатъчно. Но нека все пак опитаме да опознаем поне частица от духа му, вслушвайки се в думите на по-мъдрите от нас…
прочети повече