Начало
Любопитни факти за Гърция
22.01.2011 г.
Публикувано в Любопитно
от: www.flickr.com
|
фотограф: Atli Harðarson
Гърция има повече от 2000 острова, от които населени са само около 170. Най-големият остров е Крит с площ от 8,260 кв. км. Гърция се радва на повече от 250 слънчеви дни или около 3000 слънчеви часа годишно.
прочети повече
 
Рим в HDR формат
21.01.2011 г.
Публикувано в 20 Снимки
от: www.flickr.com
|
фотограф: Javier Losa
High Dynamic Range или HDR е дигитална фотографска техника, при която няколко експонации на една и съща сцена се напластяват една върху друга и се сливат чрез използването на софтуер за редактиране на изображения. Използва се за създаване на по-реалистичен образ или драматичен ефект. Така комбинираните експозиции показват по-широка гама от тонални стойности, отколкото заснетите от цифрова камера в едно изображение.
прочети повече
 
10 романтични места
21.01.2011 г.
Публикувано в Топ 10
от: www.flickr.com
|
фотограф: Graham
Оказва се, че да пишеш за романтиката не е никак лесно, да не говорим пък, че за всеки тя означава нещо различно...Все пак, с тази уговорка, нека започнем нашето пътешествие из нейните дебри...
прочети повече
 
Светът през погледа на Sergio Pitamitz
20.01.2011 г.
Публикувано в 20 Снимки
от: stock.pitamitz.com
|
фотограф: Sergio Pitamitz
Днес на гости на Магелан е един от най-известните фотографи-пътешественици Sergio Pitamitz. Роден през 1968 г. в Милано (Италия), той показва силен интерес към фотографията още от дете. Увлечението му по чужди култури и любовта му към пътешествията го подтикват да започне работа по задания на италиански списания за пътуване през 1993 година, за които изпраща репортажи, кръстосвайки цял свят.
прочети повече
 
Лицата на Албания
20.01.2011 г.
Публикувано в Любопитно
от: www.flickr.com
|
фотограф: Tilman
Малка страна с площ от близо 30 хил. кв.км, около 4 млн. души население и над 700 000 бетонни бункера. Труднопроходими планини и хълмове заемат 70% от нейната територия - от всяка точка, къде­то и да се намирате, се виждат планини. Равнинните местности са малко, предимно разположени по долините на реките и по протежение на Адриатическото крайбрежие.
прочети повече