Начало
Рим в HDR формат
21.01.2011 г.
Публикувано в 20 Снимки
от: www.flickr.com
|
фотограф: Javier Losa
High Dynamic Range или HDR е дигитална фотографска техника, при която няколко експонации на една и съща сцена се напластяват една върху друга и се сливат чрез използването на софтуер за редактиране на изображения. Използва се за създаване на по-реалистичен образ или драматичен ефект. Така комбинираните експозиции показват по-широка гама от тонални стойности, отколкото заснетите от цифрова камера в едно изображение.
прочети повече
 
10 романтични места
21.01.2011 г.
Публикувано в Топ 10
от: www.flickr.com
|
фотограф: Graham
Оказва се, че да пишеш за романтиката не е никак лесно, да не говорим пък, че за всеки тя означава нещо различно...Все пак, с тази уговорка, нека започнем нашето пътешествие из нейните дебри...
прочети повече
 
Светът през погледа на Sergio Pitamitz
20.01.2011 г.
Публикувано в 20 Снимки
от: stock.pitamitz.com
|
фотограф: Sergio Pitamitz
Днес на гости на Магелан е един от най-известните фотографи-пътешественици Sergio Pitamitz. Роден през 1968 г. в Милано (Италия), той показва силен интерес към фотографията още от дете. Увлечението му по чужди култури и любовта му към пътешествията го подтикват да започне работа по задания на италиански списания за пътуване през 1993 година, за които изпраща репортажи, кръстосвайки цял свят.
прочети повече
 
Лицата на Албания
20.01.2011 г.
Публикувано в Любопитно
от: www.flickr.com
|
фотограф: Tilman
Малка страна с площ от близо 30 хил. кв.км, около 4 млн. души население и над 700 000 бетонни бункера. Труднопроходими планини и хълмове заемат 70% от нейната територия - от всяка точка, къде­то и да се намирате, се виждат планини. Равнинните местности са малко, предимно разположени по долините на реките и по протежение на Адриатическото крайбрежие.
прочети повече
 
Мароко през обектива на Spooner
19.01.2011 г.
Публикувано в 20 Снимки
от: spooner.ru
|
фотограф: Spooner
Роден и израсъл в Москва. Обичащ музика от детството си, представеният днес фотограф, предпочел да остане анонимен, получава образование в специалност „Звукорежисура”, което се превръща и в негова професия. В останалото време е ангажиран в областта на туризма, което му позволява да пътува до най-отдалечените части на Русия (Алтай, Курилските острови, Камчатка…) и до много други страни по света. Въпреки, че фотографията за него е хоби, той сътрудничи със списания и туристически фирми, за които изпраща снимки от цял свят. Съгласи се да сподели впечатленията си от свое пътуване до Мароко с всички Магелани.
прочети повече