Начало
Кладенецът на Тор
30.01.2011 г.
Публикувано в Любопитно
от: www.flickr.com
|
фотограф: Chris Mullins
Има места в света, които просто не са предназначени да бъдат проучени, колкото и интересни да са те.
прочети повече
 
10-те най-красиви замъка в Европа
30.01.2011 г.
Публикувано в Топ 10
от: www.flickr.com
|
фотограф: Tambako The Jaguar
Било време, когато високите каменни стени и укрепленията били необходими за защита от чужди нашественици. Но времената се сменили, а с тях и начинът на живот, и замъците започнали да се използват за резиденции - дали отражение на романтичните представи на владетел, живеещ в приказен свят или обиталище на някой деспот, днес те са пазители на очарованието на отдавна отминали епохи. Някога достъпни само за елита на обществото, сега замъците пливличат хиляди туристи годишно, търсещи красотата, останала скрита за техните предци.
прочети повече
 
Есен във Врачанския Балкан
28.01.2011 г.
Публикувано в Почти Полезно
от: www.magelan.bg
|
фотограф: Петя Райкова
В една популярна българска песен се пее „Есен, есен, умиращ сезон...”. Със следващите няколко реда и снимки ще се опитам да Ви убедя, че есента не само, че не е умиращ , а точно обратното – много красив, живописен и слънчев сезон. Дори бих казала, че е събирателен образ на всички известни нам годишни времена.
прочети повече
 
Нощувка сред скалите на Централен Анадол
27.01.2011 г.
Публикувано в Любопитно
от: www.flickr.com
|
фотограф: Frank Kovalchek
Вследствие на речни отлагания и вулканични изригвания в района на Кападокия е създаден уникален пейзаж, добил известност, по-голяма дори от тази нa Памуккале. Вятърът довършил започнатото.
прочети повече
 
Най-добрите дестинации за 2011 - част I-ва
26.01.2011 г.
Публикувано в Топ 10
от: www.flickr.com
|
фотограф: Tambako The Jaguar
2010 година вече е зад нас и идва време да помислим какво ще посетим през новата 2011. Представям ви списък с идеи за места, които си заслужават да бъдат видени (ако вече не сте били там, разбира се, но и не забравяйте, че красотата не може да бъде оценена в целия й блясък от първия път, така че е нужно повторение).
прочети повече